Seven up

Idag var vi på återbesök med Seven. Han får bara skrittas framöver. Alltså inga fler galopper i skogen eller fler tävlingar. Är så otroligt glad över att vi fick avsluta det som vi gjorde i lördags. Med vinst och en så otrolig runda. Allt stämde när vi red in på banan. Nu ska han vara promenadhäst och min mysponny. Eftersom Seven gillar att jobba och blir mer tillgiven när han får göra det så ska jag försöka skritta honom så mycket jag kan.
Som Evelina sa "din soulmate".
Älskade underbara ponny.
 
 


Släktforskning, eller googling av föräldrarna

Har googlat Medisons släkt lite. Älskar att släktforska mina hästar haha. Har försökt släktforska, eller ja, googla bilder på deras pappor och mammor osv, men iaf, jag har försökt göra det på Seven och även om det finns namn så fanns det inte så bra bilder. Men däremot hittade jag typ hela Medisons pappas släkt! Och det fanns bra bilder, så kul att se! Och jag är mycket nöjd med vad jag hittade haha.
Medisons farfar
Medisons farfars far




Guldhelg

Hopptävlingen med Athlon gick inte helt bra. Ganska kasst faktiskt. För det första glömde vi sadelgjorden.. Tänkte tävla barbacka, men det fick jag visst inte. Sen fick vi låna en sadelgjord, men då var jag så stressad så jag red som en kratta. I 50cm fick vi bara en rivning ( vilket är mer än godkänt ändå) men i 60 ville han inte alls. Han fick inte så mycket vila och uppvärmningen var ganska genomstressad. Hade det gått som planerat från början hade det kanske varit en annan sak, men det är sånt som händer. Det bästa med idag var att Evelina tog klubbmästerskapet i hoppningen! Är så sjukt glad för hennes skull. Hon har fått kämpa som tusan för att få pelle så fin som han är idag. Hon var väl värd den segern. Grym är hon!
 


I just close my eyes and smile

Oj här var det inte uppdaterat. I onsdags sov jag hos Jonathan som sagt. Tjockade oss med Ben & Jerry´s och film. I torsdags var det hoppträning för Medison, vilket gick riktigt bra! Både dressyren och hoppningen! Vi hoppar inte alls högt, men det är kul när vi får till riktiga hopp. Igår så red jag Seven för första gången på 2 månader. Sådan lycka det var! Vi hade fått tillåtelse att ställa upp i dagens dressyrtävling. Så jag strök Athlon och anmälde mig och Seven till LB:1. OCH VI VANN! Vi blev också klubbmästare. Är så otroligt lycklig. Igår kom även Sofie, vi tog en runda i skogen på Medison och Athlon, mycket mysigt. Sedan tjockade vi oss framför Idol, gör jag annat än att tjocka mig med kompisar? nej. haha. Efter tävlingen idag åkte mamma och jag till stan, handlade typ bara saker till hästarna haha. Imorgon är det dags för att Athlon att visa vad han kan.
Såhär såg Seven ut innan vi åkte, blev riktigt nöjd med den. Men han förstörde den sen.. Fick fläta om typ 3 ggr, men gav upp till slut.
Underbara underbara ponny. Han blev så lycklig vid prisutdelningen och ärevarvet. Han stegrade sig innan vi fick sticka iväg i ärevarvet och där satte han tusan fart haha.
 
 
 


När allting runt omkring dig skriker

Fick inte med mig Evelina på tur, men mamma följde med på Athlon istället. Medison var ganska pigg och väldigt tittig. Igår fick han en näve müsli, visserligen för högpresterande men tror det var den näven som knasade till honom haha. Han brukar annars inte vara så tittig, men vi får se. Det gör inte så mycket ändå, för han är ändå så ärlig.  Det blev inte så lång runda men båda fick röra på sig iallafall.
 
Sen blir det vila imorgon för då sover jag hos Jonathan och på torsdag är det hoppträning för Medison men vila för Athlon. På fredag kommer Sofie hit så då hoppas jag på att hon kan ta Athlon och jag Medison så skrittar vi en runda. På lördag är det ju tävling för mig och Athlon som gäller, vi börjar med dressyr på lördagen och sen hoppning på söndag.
 
När vi kommit hem från ridning idag så tog jag in och borstade Seven, Medison blev så lycklig när jag tog in Seven i stallet, haha. Han är helt fäst vid ponnyn. Seven kunde slappna av mer och inte va så stressad när jag borstade honom nu när Medison inte sprang och skrek i hagen.
Underbara <3
 


Dagens

DAGENS VILL HA:

DAGENS KLÄDSEL: jeans och stickad tröja

DAGENS SMINK: mascara och liite concealer
DAGENS FRISYR
: hög tofs

DAGENS PLANER: se första avsnittet på how i met your mother säsong 9 och rida

DAGENS SAKNAD: Sara och Ida 

DAGENS DUMMASTE: min rygg
DAGENS SJUKA
: ingen aning
DAGENS ROLIGASTE:
Felicia 
DAGENS FAVORIT:
Felicia 

DAGENS KÖP: inget än så länge

DAGENS GODIS: persikogodis och saltisar
DAGENS HUMÖR: ganska neutralt





Inte en dag utan dig

Glömde min mobil i skolan igår, antingen hade jag glömt den i skåpet eller ovanpå skåpen. Mamma fick åka till skolan igår för att kolla, men hon var tyvärr vid fel skåp. Så jag hade lite panik igår, tog tidiga bussen till skolan och hittade min mobil över skåpen. Sicken tur jag hade! Den hade kunnat bli stulen, men som den trogna kompisen som den är, så väntade den på mig haha. När jag kommer hem från skolan hoppas jag att få med mig Evelina ut på Athlon så rastas båda hästarna samtidigt och jag får träffa Evelina. 




Moving on

Blev klar med läxan som i detta fall var två recensioner ganska fort när jag väl börjat. Så nu är dom inskickade. 
 
Idag var det Sevens tur att få mattes uppmärksamhet, än så länge har dte gått ganska bra att fördela uppmärksamheten på mina tre killar. Seven får nog tyvärr minst just nu, men det är lite svårt. Han får en promenad och borstning några gånger i veckan, finns inte så mycket annat att göra. Men Seven är nog gladast bara han får massa mat, haha. Dock är han den som minst behöver mat just nu, han rullar snart fram. Meen, det är så svårt när han inte rids och dom andra killarna behöver mat. Sen är det ju så synd om honom så han får alltid lite extra haha. 
 
Medison tycker inte alls om att jag tar Seven ur hagen, han går runt och skriker efter honom och sen börjar han springa runt i hagen, token.
Hahaha, underbara tjocka ponny
 


Come around

Passet på Athlon igår gick väl helt okej. Han var bättre i dressyren men hoppningen gick det sämre med. Själva hoppen gick asbra, vi travhoppade 70cm. Men vi hade inget riktigt flyt i galoppen. Var lite ryckigare, men är ändå nöjd. Dressyrprogramet red vi igenom 2 gånger, först som uppvärmning och lättridning genom hela. gick väl inte så jättebra. Han går ganska vingligt på linjerna och sådär. Formen blev bättre när jag satte mig ner och kunde nå honom bättre med benen. Men på lördag kommer vi få avdrag på att vi inte rider rakt iaf, haha. 
 
Hoppträningen med Meds gick riktigt bra! Äntligen var han framåt även hos Pernilla och vi kunde hoppa! Vi hoppade inte så högt, vi övar på låg höjd. Men sista skuttet fick vi till riktigt bra. Känns toppen. 
 
Idag ska jag ägna min dag åt läxor (som jag glömde under helgen) men jag vill inget vidare faktiskt. Går bara 4 dagar i skolan den här veckan vilket känns ganska fantasiskt. 
Fina killen


Vi

Lyckligaste tjejen med bästa killen. He's my everything
 
 
Undrar alltid vad jag gjort för rätt för att få honom.
 
 
 


Vi lever livet, men bara en gång

 
 
 
 
 
 


Vid din sida mår jag bra

Sov hos min prins från fredag till lördag. Bästa fredagsmyset. På lördagsmorgonen så gick jag till tåget och mötte upp Evelina där. En dag i stan stod på schemat. Massa pengar gick det åt. men en hel del kom med hem också. Måste sluta shoppa, känns som om jag alltid shoppar, haha.  Igår köpte jag ett par jeans iallafall, det var välbehövligt! Vikäkade god mat och avslutade dagen i bästa butiken, godisaffären! När vi kom hem så blev det lite fotografering. Är supernöjd! Evelina är asduktig på att fota alltså. Ska göra ett inlägg med några bilder sen. På kvällen åkte vi hem till Evelina och spenderade natten där. Idag ska Athlon tränas och Medison ska på hoppträning. En väldigt bra helg helt enkelt. 
Sneakapeak
 


I just want you

Har glömt att berätta att Athlon och jag övar inför en tävling! och inte hoppning denna gång, utan vi ska testa på dressyr! Bara en LC:1 men ändå, ska bli spännande och se vad dom har att säga om honom. Dagen efter det ska vi även ställa upp i hoppningen också. Är KM på klubben den helgen, men Athlon och jag ska dock inte slåss om den titlen, varken i hoppningen eller dressyren. Gör det mest för att det ska bli kul. Tror även Athlon tycker det är kul att få ut och åka ibland.
I onsdags var vi uppe på paddocken och red igenom pogrammet två gånger. Första gången gick bättre än andra, men mellan gångerna fick han hoppa lite vilket gjorde honom lite för pigg för dressyren. Jösses vad kul han tycker det är! Förut har han tyckt det varit lite jobbigt att hoppa i galopp då han tyckt det varit svårare att bedöma avståndet. Men i onsdags hoppade vi en bana med galopp runt hela och jämnt tempo, vi hade flyt! Blev så glad, märktes på honom att han också tyckte det var kul. Vi fick dock 4 fel, han petade ner en bom i slutet, men det gör ingenting efter en sån runda. Känslan är ju viktigast trots allt.
 
Igår tog Medison och jag en tur i skogen tillsammans med Athlon och mamma. Medison börjar nog känna sig säkrare för han vågar ta ut steget mer och öka på i galoppen, vilket är askul. Snabba galopper i skogen är alltid uppskattade, eller? haha.
 
Usch vad det ser ut som om jag sliter honom i munnen, vilket jag inte gör. Ve inte varför det blev så. Bilden sen vår senaste tävling då vi faktiskt plockade hem en rosett, dock i 50cm men ändå haha.


Sunshine

 
Kort och ganska okej dag i skolan idag. Hade bara no-ämnen idag, matte, fysik och biologi. Var hemma redan vid 13.00 för att vi hade självjobb eller vad man säger.
 
I februari åker jag utomlands med Jonathan och hans familj! Så underbart. Har velat åka utomlands hur länge som helst nu. Träffade Jonathans mamma idag så jag fick reda på viklet datum vi åker och lite sådär. Vi drar till Gran canaria en vecka, en vecka med sol, bad och god mat. Åh vad jag längtar!
 


Natten är ännu ung

 
Igår var vi i stan med skolan för att se en teater, vilket inte direkt var någon höjdare, men det gick ju ändå. Efter teatern så gick vi och käkade kinabuffé och avslutade med shopping! Köpte en limegrön midjekjol och en mörkgrön magkort tröja. Får väl se om jag kommer använda den där kjolen någon gång, haha.. Var hemma en timme tidigare eftersom jag kunde hoppa av på vägen hem. 
 
Så jag stack bort till stallet och sadla Medison och red iväg för en sväng i skogen, "tågrundan". Man behöver rida en sträcka brevid tågrälsen plus att man behöver gå över den en gång. Medison har ju aldrig stött på tåg förut så jag visste inte alls hur han skulle reagera. Innan vi skulle gå över järnvägen så tänkte jag "Nu börjar det väl plinga när vi är mitt på den", ett steg ifrån rälsen började det plinga. Min tanke var, oh fuck. Greps av lite smått panik. Så jag vände Medison lite fort och skyndade bort en bit inna jag vände honom mot rälsen. sen tänkte jag att det kanske inte var så smart att skynda därifrån, då kanske han tar det som en fara. Men när tåget kom han visserligen spänd men inget märkvärdigt! Duktiga häst! Sen var det lite läskigt att gå över järnvägen, men det gick det med tillslut. Medison är rrädd för alla monster i dikena så jag kan inte rida i kanten av vägen, troligen är det sen tiden han kördes, att han inte ska gå för nära kanten med vagnen. Men igår höll det på att gå rätt illa när det kom en bil bakom på en smal väg och jag inte fick in honom till kanten, men det gick bra tillslut. Som tur var, var det en jättesnäll bilist. Fler såna till trafiken!
Igår tog jag även in Seven och tog med honom på promenad och sen bprstade jag av min lilla ponny.
 

Ursäkta kvalitén på bilderna!
 Inte så bra bild på kjolen och min kropp ser rätt lustig ut, men ändå!
Min lilla pärla var ute och gick själv, Vem behöver matte liksom?
 


Medisonupdate

 
Tog Medison på en tur idag, han var riktigt pigg idag. Kände ingenting av hans hälta. Hoppas bara att jag känner rätt nu. Hoppade även lite med Medison vilket han tyckte var askul. Tror illen börjar känna sig som hemma här, när vi ska släppa in dom om kvällen så öppnar vi bara och han går in i boxen, vissst han går gätna runt lite och kollar läget, men ändå. Dom har fått gå i en annan hage nu och tjocka till sig lite. Medison tycker det är lite jobbigt när Seven går ut i hagen igen när vi tar hem dom och Medison får stanna kvar i stallet. Men annars är han himla snäll med att gå ifrån och va själv i stallet vilket är så underbart. Ja, jag har bara positivt att säga om honom haha.
 
Ikväll kom Evelina hit, snacka skit och äta massa sött är något vi är väldigt bra på och även något vi gjort denna kväll. Gjorde även efterrätter till la familia. Ganska uppskattade faktiskt. Imorgon bär det av till skolan, fastän jag inte alls vill, kunde gärna stanna hemma och rida istället. Imorgon får dte bli en tur i sogen.'
 
Mums!


Överskottsenergi

Vi longerade Medison igår för att se om han var halt. Vi longerade typ bara i 10min men jag tror det var en kille med överskottsenergi? haha. Vad vi ser så ser han inte alls halt ut som tur är. Så idag ska jag rida igenom honom och se hur hans känns, det verkar bejövas iaf! 

 

 

 



Someone like me

Hoppträningen i torsdag gick bra i början men när vi skulle hoppa så sa Pernilla att Medison är halt. Så fort vi gick in på böjt spår markerade han... Det är inte meningen att jag ska ha häst känns det som. Men det behöver inte vara något allvarligt. Vi ska se hur han är i helgen och är han inte bättre är det bara en tur till veterinären som gäller. Men jag hoppas verkligen det inte är något allvarligt, kanske bara lite stel eller sträckt sig i hagen.
Igår slutade jag tidigt, helt underbart. Efterskolan tog jag bussen för att fika med otroligt fina människor. Lite födelsedagsfika för Sofisen tillsammans med Lisa. Saknar dessa människor. Väl hemma var det bort till stallet och fixa, Medison fick vila efter träning och det. Men lite gos i hagen hanns det självklart med. Hoppade upp och satt på Sevens rygg i hagen i 5 minuter ungefär, åh vad jag saknar att få rida den ponnyn!
Idag är det lite röjande i stallet som gäller, men mamma sa att det var en mus där vi städade så jag gick hem, haha. Har fixat lite foderstater och sådär istället.
Mys!
 


Welcome autumn

När jag läst min fina vän Irjas blogg och hon skriver att hon vill ha höstväder för att kunna använda sin halsduk från Monki, tyckte jag hon var tokig. Klart man inte vill ha tråkigt höstväder och tjocka kläder. Vädret har ju varit underbart tänkte jag, tills jag köpte mig själv en halsduk på Monki. Jag vill också ha mysigt hösstväder! Så man kan ha på sig mysiga höstkläder och förstås, halsduken. Insåg också hur mysig hösten är med tända ljus, te, filmer och en mysig pojkvän. Tyvärr orkar jag aldrig tända ljus och får aldrig någon bra stämning när jag gör det, ser bara lustigt ut haha. Men ändå! Men idag fick jag äntligen ha min halsduk och jag längtar faktiskt tills det blir riktigt höst/mysväder.
 
Ja, nu är det kanske inte så att så fort du köper en halsduk på monki så vill du jättegärna ha höst, men nu förstår jag vad hon menar. Och självklart menar vi inte bara att få ta på sig halsduken men att börja klä sig i höstkläder, det är lika härligt som i början av sommaren få börja använda sommarkläder.
 
Nu är ju inte det här världens bästa bild, men man ser lite av halsduken. Blå är den, en härlig, höstig, mörk blå färg och den är självklart stickad stickad.
 
 


I will always want you

Slutade 10.25 idag, klagar inte. Åkte hem och la mig och tittade på tv och käkade lite mat. Nu ska jag försöka få mig själv att bli klar med engelskaläxan så jag slipper den. Har läst igenom den, ska bara få mig att börja tänka på engelska och börja skriva, men det verkar inte vara det min hjärna riktigt vill. Ikväll ska vi iväg med Medison till Pernilla för hoppträning. Ska bli kul att hoppa honom likte högre än 50cm, så blir det säkert inte så, haha. Men ska ändå bli kul att rida igenom honom. Imorgon ska jag förska ta ut honom i skogen igen, vi har fortfarande inte stött på något tåg, det jag är mest nervös för hans reaktion haha, men det går nog bra. Nehe, om jag skulle ta tag i den där uppgiften..
 
 
 


By your side

I måndags var Medison och jag ute på vår första tur alldeles ensamma. Han var lite tittigare än vanligt, men det är klart man får va. Sen tvärvände han i galopp under en skrittpaus för att se om jag var med haha. Vi red lite dressyr och hoppade en del småhopp för att hålla igång hoppningen men även för att träna. Jag behöver träna på att lära mig hur han hoppar och på att hjälpa honom så mycket jag kan. Han behöver få säkerhet på hinder, inte för att han är osäker eller nåt, bara att han inte är riden så länge så han behöver få rutin, men för att inte vara riden så länge är han superduktig. I går kom världens bästa Jonathan hit, jag övningskörde faktiskt hem från att vi hämtat honom vid bussen, ingen annan har fått åka med mig så långt (inte för att det var så långt), inte ens Evelina haha. Idag är det min fina mammas födelsedag så när jag kom hem bakade jag en äppelpaj till henne (standard). Sen när vi mockade i stallet så var Medison och Seven vid dörren och när jag gick ut för att gosa lite så tog Medison tag i min sko och skulle busa, så jag hämtade lekbollen till honom, den var inte så interessant.. Men han lekte lite med den. När jag kastade den så gick han efter och nosade lite på den. Sen ville han hellre tugga på mattes mobil när jag fotade honom, haha. Så idag blev det bus och gos i hagen. Han är en så himla go häst! "Snuttebäbisen".








Bästa helgen

I lördags var vi och la i kräftburarna innan jag drog vidare till Evelina där vi skulle sova på hennes pappas bilflak. Vi bäddade upp med massa täcken och kuddar och körde ut på en åker. Vi låg och tittade på stjärnorna och snackade skit, hur mysigt som helst. Sen på söndagen åkte vi och shoppade, älskar att shoppa med kompisar! Hittade en hel del faktiskt. När vi kom hem så tog mamma och jag en runda med Medison och Athlon i skogen. Medison är så trygg och härlig! Athlon är inte alls dum mot honom när vi rider, men Medison ska ändå få gå med Seven, dom är såna kompisar, lämnar inte varandras sidor. Pernilla och jg kom överens om att Medison ska ridas i 2-3 dagar sen vila 1-2 sen ridas 2-3 osv, fö att han ska få tid och tänka över vad vi gjort och tid att låta musklerna byggas upp. Ska inte stressa honom, vore en skam att stressa en sån underbar häst!
 
Såhär glada var vi när vi vaknade på flaket, våra föräldrar hade slagit vad om vi skulle klara det eller inte, haha. 
Nämde jag att vi sov i hästhagen? Haha.
På morgonen, så mysigt det va!
 
 
 


Bildbomb från hagen idag

Såret på halsen fick han av dumAthlon, så nu går han endast med Seven och dom är superkompisar!
Den röda ponnyn
 
 
 
 
 
 


They barried the flag

Igår lastade vi Medison och åkte på hoppträning, var mest för att pernilla inte skulle spricka av nyfikenhet haha. Men hon sa bara positiva saker om honom! Kändes bra! Vi hoppade inte direkt utan jag visade honom bara lite och hon gav lite tips att jobba på här hemma. Jag ska rida honom i 2-3 dagar sen vila 1-2 dagar. Sen i vinter ska han få en vilopaus och ta in allt, så han ska få typ 3 veckor med bara vila. Idag släppte vi ihop hästarna för första gången och vi började med att släppa min Seven och det gick asbra, blev kompisar på ingenting. Sen kom bitchen Athlon och då blev det inte lika bra. Athlon började jaga runt Seven och Medison och Seven fick inte vara nära varandra. Så vi var tvugna att ta ut Seven. Nu går Medison och Athlon och det går väl helt okej, men Athlon måste va mellan Seven (som går i en annan hage) och Medison. Hatar att släppa ihop hästar, tycker det är svinläskigt..
Har tyvärr ingen bild från att vi släppte ihop dom, förutom en där Seven och Medison står brevid varandra och äter, dock var den på för långt håll så det syns inte, men dom var så fina ihop!


We just care about talking

Kom på vad jag kunde göra medan Jonathan tränade, ta en runda i spåret! Så nu är det gjort! Känns så skönt efteråt. Slipper jag tänka på det imorgon med, då kan jag ägna mig helt åt hästarna, Medison ska ridas och Seven ska borstas. Känner mig alltid hemsk mot Seven när jag inte rider honom.. Det har inte ens gått en hel månad än. Jag får ta med honom på promenad imorgon istället. Stackars liten.



Nystart

Skolan är så seg! Dock är dte helt okej bara man kommit dit och träffa goa gänget. Hade specialidrott idag, vilket jag ser fram emot nu, Jenny, vår lärare ska vara lite PT åt mig och Emil, haha. Hon ska lägga upp ett träningspogram och kanske kostpogram eller vad man säger, asgutt! Ska verkligen kämpa för att komma i form den här hösten, men jag kommer inte sluta med alla sötsaker och allt onyttigt för det, ska bara börja träna mer, få upp min kondition och hålla kroppen i form. Medison och jag ska bygga muskler tillsammans! I dag när jag mockat tog jag in honom och borstade och klippte mellan manen och pannluggen så man vet vad som är vad haha. Är så skönt för nu så är hans man helt underbar, perfekt tjocklek och längd. Isa, tjejen som hade honom, hade precis klippt honom och hon sa att hon klippte snett men hans man är rak och jättefin! Så behöver jag inte tänka på den på ett tag! Imorgon ska jag hem till min pojkvän, ska försöka hitta på nåt att göra medan han är på träning.. Aja det löser sig.
 
 


Välkommen hem Medison!

Igår åkte mamma, pappa och jag för att hämta Medison. Första stannade vi på´Hööks och jag har nog inte köpt så mycket eller för så mycket på Hööks nån gång innan, haha. Köpte ett nytt träns, martingal, schabrak, borste och en ny låda till borstarna. Sen åkte vi till Medison och han klarade sista veterinärkollen. Vi tog en tur i skogen tillsammans med tjejen som hade honom innan vi lastade honom och körde hem. Väl här var han mest interesserad av maten haha. Men allt gick bra. Jag åkte sen ut och red Pelleman, han var väldigt pigg haha. försökte rida lite dressyr först men det gick inge vidare så vi tog en runda i skogen, vilket var uppskattat. På kvällen blev det film och mys med mina saknade vänner Sara och Ida. Idag åkte jag ut tidigt för att rida Pelle men då började han bocka och ha sig haha, var kanske inte det smartaste att rida på en åker, men jag satt kvar i allafall haha. Men sen gick stiglädret sönder så jag kunde inte rida honom mer tyvärr. När jag kom hem tog jag in Seven och borstade. Och ikväll tog jag premiärritten på Medison här hemma, han skötte sig som ett ljus, han är så lugn och härlig!
 
Pelleman!
Fina killen!
 



RSS 2.0